Historisk dag i Finsland

Søndag 20. oktober skjer det spennende ting i Finsland. I anledning av at Finsland Historielag feirer sitt 75-årsjubileum, blir det lagt opp et program som går over tre deler:

Kl 1100 blir det "historisk gudstjeneste" i Finsland kyrkje, ved Anne Bjørnholmen Øvensen, Vegar Jørgensen og Håkon R. Sødal. Denne gudstjenesten henter inspirasjon fra liturgien som ble benyttet for to hundre år siden i Finsland (og Den norske kirke over hele landet).

I forlengelsen av gudstjenesten blir det et kulturarrangement i kirken, med kåseri om tidligere Agder-biskop Christian Sørenssen og hans samtid. Kåseriet holdes av Håkon R. Sødal, kirkens organist - og det blir "tidsriktig musikk" ved Therese Gabrielsen (fløyte) og Håkon Sødal.

Kl 1300 inviterer Finsland Historielag til jubileumssamling og kirkekaffe på Herredshuset. Her blir det, i tillegg til markering av jubileet, også mer historisk og musikalsk stoff fra Christian Sørenssens tid. Alle er velkommen til denne samlingen - uavhengig av om man er medlem i Historielaget eller har vært i kirken først.