Lysvåken 2018 i Finsland

Lysvåken 2018 i Finsland

Lysvåken i Finsland 2018

18. og 19. november var det på nytt klart for Lysvåken i Finsland kyrkje. 23 ivrige Lysvåkne deltakere var påmeldt og klare for ei spennende overnattingshelg i kirken. I Finsland er tilbudet for 5 og 6 klasse, med andre ord så var det flere som hadde vært med en gang tidligere. 

Tema for årets Lysvåken var «Bibelen» og deltakerne ble møtt med flere bibelfortellinger blant annet et møte med Josva, Israelsfolkets ledere etter Moses, og inntoget inn i Det lovede land. Deltakerne var spesielt opptatt av Jeriko, og at byen ligger 258 meter under havnivå. Får de puste der? Var ett av mange spørsmål. Årets deltagere kan karakteriseres som en herlig gjeng med utrolig mange spørsmål. 

Prekenteksten på søndagen var hentet fra Lukas evangeliet (søndagens fortellertekst) og handlet om «Den blinde mannen ved Jeriko». Kateket Anne B. Øvensen ledet alle deltakere i dramatisering av historien, som ble vist på gudstjenesten på søndagen. 

Lysvåken gjengen fikk også muligheten til å lage adventsstjerner som ble brukt til å pynte opp i kirken under gudstjenesten. Det ble flere gode samtaler blant deltakerne og ledere under juleverkstedet, som ble ledet av menighetspedagog Lasse Braadland.

Lysvåken sangen står selvfølgelig sentralt.  Sangen er skrevet av Vidar Kristensen og Kristin Fjellseth, Kristin står også for melodien. I år ble sangen fremført, med stor innlevelse av deltakerne, to ganger i gudstjenesten og det til stor glede for de mange fremmøtte i menigheten. I Gudstjenesten ble det delt ut boka «Bibelen, en vandring gjennom den store fortellingen». 

«Boka inneholder et bredt utvalg av bibeltekster i ulike sjangre både fra Det gamle og Det nye testamentet, men med hovedvekt på fortellingsstoffet. Bibelteksten følges av moderne, fargerike illustrasjoner som er laget spesielt for denne boka og skaper oppmerksomhet og nysgjerrighet om viktige deler av teksten. I tilknytning til teksten finnes også fargede tekstbokser om viktige personer og hendelser. Slik synliggjøres hovedlinjene i bibelhistorien.» (klide: www.bibel.no)

Etter gudstjenesten var et av spørsmålene, kan ikke Lysvåken være for 7. klasse også, så jeg kan komme tilbake ett år til, «please»! Tusen takk til alle deltakere og foreldre som sendte sine «Lysvåken» barn til arrangementet og bidro til at årets lysvåken ble en flott opplevelse for deltakere og ledere.  

Har du lyst til å se flere bilder fra årets Lysvåken i Finsland? Du finner flere bilder her!

 


Del denne artikkel på e-post